Túnel de formigues

tunel-formigues-01Per primera vegada he vist un túnel exterior fet per formigues. Així com les formigues són grans constructores de túnels sota terra, els exteriors no són gens habituals.

He fet una breu recerca per esbrinar quina és la raó d’aquests túnels, però no n’he tret l’aigua clara. Només he après que no són freqüents, però no està clara la raó de la seva construcció. Tot i que tinc una teoria: No crec que siguin per anar a cercar aliment, perquè molt a prop hi havien columnes de formigues anant a cercar menjar i portant-lo de tornada al formiguer. Més aviat crec que aquest túnel exterior els hi servia per a comunicar dues sortides del mateix formiguer, que estaven separades l’una de l’altra per una paret de ciment. Podria ser un camí per a transportar larves d’una part del formiguer a una altra, per això construirien aquesta protecció, sinó no té sentit.

En aquesta web comenten que els túnels de formigues no tenen ciment que els faci resistents, i que fàcilment es desplomen. De fet, n’hi havien dos, i el de la foto de sota podeu veure que ja s’havia desplomat. Les que sí fan servir ciment per a fer els seus túnels forts i resistents són els tèrmits.
tunel-formigues-02

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *